Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Turkort_kart_brosjyrer

Turbeskrivelser på nett, i mobil-app og i trykte turhefter

Tursommeren 2020

Årets sommer tilbringes for de aller fleste av oss hjemme i Norge. Friluftsliv er en gjenganger i nordmenns ferieplaner i år, både blant vante turfolk og nybegynnere. Våre fem medlemskommuner Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø er fullspekket med turmål til deg som vil ut og oppleve nordnorsk natur på sitt beste, enten det er langs fjæra, i en dal eller på en topp, på hvite tinder, historiske ferdselsårer, fjellplatåer eller kyststier. Høyt eller lavt, bratt eller flatt! Turer finnes for alle aldre og erfaringsnivåer, og med ulike vanskelighetsgrader.

Langdalsfossen_Tine Marie V Hagelin
Så glad blir man av å være på tur! Her fra Langdalsfossen, et flott turmål i Lakselvbukt. Foto: Tine Marie Valbjørn Hagelin.

7 turkonkurranser og over 100 turmål

Medlemskommunene våre kan skilte med totalt seks turkonkurranser: Ti på topp Balsfjord, Til topps i Karlsøy, Storfjords Postkassetrimmen og 5 på topp, samt Lyngen turtrim. I tillegg tilbyr friluftsrådet vår egen turkonkurranse for rullestol-, rullator- og barnevognbrukere - Ti på hjul. Til sammen gjør dette at man kan velge og vrake i godt over 100 turmål i variert terreng, og med vanskelighetsgrad og lengde for alle og enhver: alt fra de høyeste toppturene til korte turer hvor det er tilrettelagt med bålplasser, grillhytter og mulighet for fiske.

I samarbeid med arrangørene har friluftsrådet laget turhefter for alle turkonkurransene. Heftene kan brukes som inspirasjon til din neste tur, og du må selvsagt ikke delta i turkonkurransene for å besøke turmålene! Turheftene finner du digitalt på nettsidene våre, og trykt versjon kan hentes gratis på rådhusene i de fem medlemskommunene. På samme plass finner du også turkort med enkeltturer i de respektive kommunene. Alle turene finner du også i digital kartløsning på TellTur, og via TellTur-tillegget i mobilappen Norgeskart Friluftsliv. Merk at TellTur-tillegget vanligvis koster 59,-/år, men at det i 2020 er gjort gratis for å begrense smittespredning.

I tillegg til turbeskrivelser og turkonkurranser har vi også tilgjengelig turkartpakker for Balsfjord, Karlsøy og Storfjord, og turkart for Lakselvbukt. Disse kan kjøpes fra vår nettbutikk* eller hos Norli Bokhuset i Storgata i Tromsø. Turkartet for Lakselvbukt kan i tillegg kjøpes på Coop Marked i Lakselvbukt.

GOD TUR!

* Kart kjøpt i vår nettbutikk hentes enten fra friluftsrådet på rådhuset i Tromsø (5. etasje) eller fra aktuell kommune sitt rådhus med kvittering. Juli og begynnelsen av august er både ferietid og tid for befaringer i friluftsrådet, og vi er derfor ikke alltid på kontoret. Om du handler fra nettbutikken kan det derfor være lurt å kontakte oss på forhånd for å være sikker på at vi er tilgjengelig for å levere ut kartet, eller hente kartet på et av de andre rådhusene.

Siste nyheter