Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nettverkssamlinger

IMG_3052

Seminar Klasserommet utenfor med Arne N. Jordet

Ishavskysten friluftsråd hadde samling med skolenettverket Læring i friluft 15. september. Med på seminaret var Arne N. Jordet som holdt foredrag om samspillet mellom læringsaktiviteter i og utenfor klasserommet, og kom med nyttige innspill til lærerne som ønsker å jobbe med uteskole og et utvidet læringsrom.

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (27)

Kilder til uteundervisning og uteaktivitet

Uteskole er kommet for å bli, og det er det mange som har skjønt. Det finnes utallige organisasjoner, friluftsråd, høyskoler og andre institusjoner som har laget gode undervisningsopplegg for uteskole og uteaktivitet. Ishavskysten friluftsråd har prøv å samle noen av disse. Gi oss gjerne innspill om det er noen vi burde ha med på lista.  

IMG_0814

Sterke nynorske verb i fart, skolekart og uteskoledidaktikk – februar 2020

I et godt vintervær kom 25 lærere til Eidebakken skole for å delta på skolenettverkssamlingen. Dette var samling nr 5 i rekken siden oppstart i 2018. Til sammen er det 21 skoler som er med i nettverket, og på denne samlingen møtte 15 av disse opp. Det er plass til flere skoler om det er noen som ønsker å bli med.

LIF samling Skogsfjordvatnet og Hansnes_Toril Skoglund sept 2019 (27)

Kano, kart, uteklasserom og stedsbasert læring - september 2019

Skogsfjordvatnet grendehus og Hansnes skole var stedet for høstens skolenettverks-samling i Læring i friluft 25.-26. september. Til tross for overlapping med oppstart på (for mange) årets viktigste friluftslivsbegivenhet -elgjakta, møtte et tyvetalls engasjerte lærere opp. Disse representerte 13 skoler i friluftsrådets kommuner.

To engasjerte lærere på nettverkssamling i Hamna

Læring i friluft settes i system - mai 2019

Skolene er godt i gang med å lage handlingsplaner, og noen har målsetning om å komme i gang med gjennomføringen allerede fra høsten av. Det kom fram på sist samling i skolenetteverket Læring i friluft, som ble arrangert på Hamna skole i Tromsø. Femten skoler i nettverket var representert på samlingen, og viser stort engasjement.

IMG_5716

Skolenettverkssamling i Skibotn - oktober 2018

Skibotn feltstasjon var stedet for den andre samlingen i skolenettverket Læring i friluft. Det var 26 svært engasjerte lærere fra 15 skoler i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Tromsø som villig delte av sine erfaringer om læring i friluft og uteskole. Lærerne understreker viktigheten av å ha en ledelse som er åpen for uteskole, samtidig som det må åpnes opp for mer tverrfaglig arbeid.

IMG_8651

Oppstartsmøte for skolenettverket læring i friluft - september 2018

Sist tirsdag møtte 27 engasjerte lærere fra 15 skoler opp på vår første nettverkssamling for Læring i friluft på Holt i Tromsø. Det manglet ikke på forventninger til nettverksarbeidet som ligger foran oss. Noen hadde forventninger om å bli inspirert, å jobbe mer tverrfaglig, å få påfyll av kunnskap, å sette læring i friluftsliv i system og få trygghet om at læringsmålene blir nådd.

Siste nyheter