Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Friluftsbilder_Tine Marie Hagelin (6)[1]

Mer smakfullt friluftsliv skal du lete lenge etter!

Ut og Plukk

Bærplukking er ikke en like viktig og populær friluftsaktivitet og høstingstradisjon som tidligere. Nå gjør vi noe med det! Friluftsrådene i Nord-Norge har gjennom et samarbeid lansert "Ut og plukk" - for å få flere ut på bærtur. 

 

Bringebær_Tine Marie Hagelin

Helt på bærtur

Toppturer og turkassetrim er populært som aldri før. Før var det vanlig å rusle en tur i bærskogen, men slik er det ikke lenger. Nå haster vi forbi godsakene på tur til en fjelltopp, en turkasse eller en gapahuk i skogen. Eller kanskje vi ikke gjør noe av delene? Kanskje vi rett og slett sitter hjemme? 

Bærplukking er friluftsliv, fysisk aktivitet og smakfulle naturopplevelser i bøtter og spann. La oss begynne å plukke igjen!

Bærtur_Tine Marie Hagelin

På utogplukk.no oppretter du bruker og registrerer alle dine bærturer

Først plukker du deilig frisk blåbær eller litt av den smakfulle og røde tyttebæra. Kanskje er det multene som er målet for bærturen. Hjemme igjen logger du deg på utogplukk.no og registrer hvor mye du har plukket. I tillegg til frisk luft, fysisk aktivitet, naturopplevelser og gode bær, vanker det premie når sesongen er over.

Ut og Plukk skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser. På nettsiden finner du statistikk og mye nyttig informasjon om bær og bærplukking. Du ser også hvor det plukkes mest bær i Nord-Norge, og hvilke bærsorter det plukkes mest av, og hvordan du ligger an i forhold til andre bærplukkere. 

 

 

Bli med ut og plukk, smakfullt friluftsliv - for hele Nord-Norge!

 

logo-ut-og-plukk (1).png

Siste nyheter