Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_1700

Trygg i vann - kurs i utesvømming og livberging - 4. mai 2023

Det viktigste kurset du som lærer kan ta - utesvømming og livredning! Lærere ble Trygg i vann på Sandørneset 4. mai. Stadig flere lærere forbedrer kompetansen sin på utesvømming og livredning i takt med blant annet læreplankravene i kroppsøving. Andre fordi de ønsker å ta med elevene i ved og på vann i andre fag. 

Det er livsviktig kunnskap som formidles på kurset av kurslederne fra UiT Norges arktiske universitet; Ingrid Frenning og Linda Johansen.

Kurset har en teoretisk del og en praktisk del. Plan BLÅ blir gjennomgått og man får øve HLR på Annedukker. Varsling er viktig, og det blir understreket på kurset hvor viktig det er at barn kan varsle. Det kan redde liv. Hva må man tenke på når man skal ta med seg barna ut i vannet, har man gjort en risikovurdering? Hvordan er området, vurder.

I den praktiske delen skal lærerne ut i vannet og teste selv, hvordan man flyter, dykke etter gjenstander, bruke forlengede arm, øve med kasteline og redningsbøye. I tillegg er det viktig å leke og ha det moro. Vanntilvenningsøvelser som å koke poteter, «vaske bilen i garasjen» er noen artige leker en kan gjøre i vann.

Alle skoler som har gjennomgått kurset blir kvalifisert til å låne friluftsrådets utstyrshenger med et klassesett med våtdrakter, hansker, sko og hetter. I tillegg utstyr som SUP, packraft, kasteliner, redningsbøye og redningsvester. Skoler som har vært på kurset har fått en kasteline til bruk på skolenes turer i, ved og på vann, når de ikke låner hengeren. Vi takker Samfunnsløftet og Friluftsrådene landsforbund for økonomisk støtte. 

Invitasjon og program for kurset.

 

Bilder

IMG_1689
IMG_1698
IMG_1693
IMG_1683
IMG_1682
IMG_1681
IMG_1676
IMG_1667
IMG_1674

Siste nyheter