Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
God stemning Sandørneset_Tine Marie V Hagelin

Søknadsfrist 22.september

Ledig stilling som prosjektleder for folkehelse og friluftsliv

Vi søker etter en prosjektleder som brenner for det enkle friluftslivet. Liker du å jobbe med mennesker i et folkehelseperspektiv, arrangere turer og aktiviteter for andre og spille andre gode? Vi er ute etter en med friluftskompetanse, erfaring innen praktisk folkehelsearbeid og som har gjennomført større aktivitetsprosjekter. Målet med stillingen er å skape mer hverdagsfriluftsliv for alle og styrke medlemskommunenes kunnskap og tilbud innen friluftsliv og folkehelse. Høres dette ut som noe du kan bidra til? Da kan dette være jobben for deg!

Vi søker etter en friluftslivsrådgiver med folkehelsekompetanse

3-årig prosjektstilling

Arbeidssted: Rødbanken i Tromsø kommune
Heltid fra 02.januar 2025-02.januar 2028
Varighet: 3 år, med mulighet for forlengelse

Vår nye kollega må være sosial og glad i å jobbe med mennesker i alle aldre. Som ansatt i friluftsrådet må en være komfortabel i prosjektlederrollen, jobbe selvstendig og være glad i å holde foredrag, snakke i forsamlinger og dele av sin kunnskap. Som friluftsrådgiver skal vi få det beste ut av andre, så du må like å by på deg selv og skape engasjement for natur og friluftsliv.

Ishavskysten friluftsråd jobber med ulike friluftsrelaterte oppgaver i våre fem medlemskommuner. Vi jobber for at friluftsliv skal bli en naturlig del av hverdagen til alle innbyggerne våre, uansett funksjonsnivå eller alder. Vi leder både egne og nasjonale prosjekter innen friluftsliv. Fysisk tilrettelegging, sikring av friluftsområder og aktiviteter er noen av hovedoppgavene våre. Vi leder flere organiserte og uorganiserte aktiviteter, som for eksempel kommunale turkonkurranser, friluftsskoler og villmarkscamper. Vi søker nå etter en kollega som skal jobbe med praktisk folkehelsearbeid i alle våre flotte medlemskommuner. Prosjektstillingen starter i Friluftslivets År 2025, hvor vi vil ha et ekstra fokus på lavterskelturer i nærområdet, og HC-tilrettelagte turer og camper. Vi har et tett samarbeid med frivilligheten, så vår nye kollega må forvente at enkelte møter og arrangementer skjer etter arbeidstid.

Presentasjon av stillingen
Vi ønsker å styrke friluftslivets rolle i folkehelsearbeidet i medlemskommunene. Den nye stillingen vil både tilby medlemskommunene våre enda flere lavterskel aktiviteter som skal inkludere innbyggere i et stort aldersspenn, og ha en rådgiverrolle for medlemskommunene. I tillegg til de eksisterende turtilbudene friluftsskole, villmarkscamp og TellTur-konkurranser, skal vi nå etablere lavterskeltilbud som favner alle kommunene våre. I Friluftslivets År 2025 har vi som mål at det skal være månedlige turtilbud i alle kommunene.

Stillingen skal etablere tett kontakt med medlemskommunenes folkehelsekoordinatorer, frivilligsentraler og andre som jobber med folkehelse og ha en rådgiverrolle i et praktisk og faglig perspektiv. Stillingen innebærer å bidra i kommunenes planarbeid innen folkehelse.

Vår nye kollega skal etablere de nye prosjektene:

  • Frisklivsvenn. Dette er et prosjekt som Midtre-Hålogaland friluftsråd har hatt stor suksess med, og som består i å etablere lokale turgrupper i kommunenes bygder/tettsteder. Hver turgruppe skal ha sin egen/egne lokale turledere/frisklivsvenner som skal arrangere turene.
  • Arrangere faste turdager som er tilrettelagt for alle. Turene skal arrangeres i samarbeid med frivillige organisasjoner, og tilby varierte aktiviteter.
  • Etablere tilbudet sommercamp for personer med nedsatt funksjonsevne. Vi ønsker nå å utvide camptilbudet vårt til også å inkludere personer med nedsatt funksjonsevne. Det skal arrangeres to slike camper hver sommer.

Lede eksisterende prosjekter:

  • Friluftsskoler er et nasjonalt prosjekt for barn og unge i fellesferiene. Prosjektlederen skal koordinere friluftsskolene i medlemskommunene i samarbeid med kommunene og frivilligheten.
  • Arrangere den årlige villmarkscampen for ungdommer i alderen 14-17 år.
  • TellTur er friluftsrådenes eget turregistreringssystem. Ishavskysten friluftsråd har ansvaret for systemet på vegne av medlemskommunenes egne turkonkurranser. Prosjektlederen skal samarbeide med kommunene om TellTur og ha hovedansvaret for turene som er i databasen.

Vi er en liten administrasjon som har et stort arbeidsfelt, så det må forventes at man også må hjelpe til med andre prosjekter i perioder.

Krav til søker:

  • Relevant høyere utdanning innen folkehelsearbeid på bachelornivå. Praktisk folkehelseerfaring kan kompensere for relevant utdanning
  • Prosjektledererfaring (lage prosjektplaner, budsjett, rapportering og regnskap), samt være resultatorientert og strukturert
  • Friluftsfaglig kompetanse/erfaring og god kjennskap til friluftslivsområdene i regionen
  • God formidlingsevne og samarbeidsevner, som brenner for lavterskel friluftsliv
  • God digital forståelse og kompetanse
  • Selvstendig og målrettet, med stor gjennomføringsevne og stå på vilje
  • Førerkort klasse B
  • Godkjent politiattest
  • Personlig egnethet vil bli ilagt stor vekt

Vi kan tilby:

  • Et lite, men sosialt arbeidsmiljø med dedikerte og engasjerte kolleger. Vi har to faste stillinger i Ishavskysten, i tillegg til utlyste stilling. Ishavskysten friluftsråd en av 29 friluftsråd i landet, så på landsbasis har vi mange dyktige kolleger
  • En utfordrende stilling med faglige utviklingsmuligheter
  • Spennende og varierte arbeidsoppgaver innen friluftsliv
  • Muligheter til kurs og kompetanseutvikling innen friluftsliv
  • Fleksibel arbeidstid og muligheter for hjemmekontor i perioder
  • Konkurransedyktige vilkår med hensyn til lønn og pensjon

Henvendelser om stillingen kan rettes til Tine Marie Valbjørn Hagelin, daglig leder, på mobil 95 16 51 31 eller tinemarie@ishavskysten.no.

Tilsetting skjer på de vilkår og med de plikter som til enhver tid følger av gjeldene lover og tariffavtaler.

Søknad og CV med henvisning til referanser sendes til tinemarie@ishavskysten.no. Søknadsfrist 22.september.

 

 

 

Siste nyheter