Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daglig leder Tine Marie på søppelrydding utenfor kysten av Tromsø. Foto: Bo Eide

Daglig leder Tine Marie Valbjørn Hagelin på søppelrydding utenfor Tromsø. Foto: Bo Eide

Ishavskysten friluftsråd støtter årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon er til inntekt for WWF sitt arbeid mot plastforsøplingen i verdens hav, og Ishavskysten friluftsråd støtter selvsagt dette viktige arbeidet.

Hele åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Selv her hos oss er kyst og hav ikke så rene som vi kunne ønske oss, men mange steder i verden er utfordringene mye større enn her. Dette er ofte fordi avfallshåndteringssystemer ikke finnes. Det aller meste av plasten som er produsert befinner seg på land, men når ikke avfallshåndteringen er tilstrekkelig, havner plasten fort i nærmeste elv - og deretter i havet. Midlene fra TV-aksjonen 2020 er derfor øremerket tiltak i områdene der problemet er størst, blant annet ved etablering og forbedring av avfallssystemer og samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv.

Ishavskysten friluftsråd bidrar med kr 5000,- til TV-aksjonen, og vi oppfordrer andre friluftsråd, organisasjoner og personer med sans for et rent hav, til å bidra de også. Samtidig lover vi å fortsette med å holde vår egen kyst ren for marint avfall fremover også.

Siste nyheter