Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Liker du smør_Tine Marie Hagelin

Sommerens kuleste eventyr!

Blir du med på friluftsskole i sommer?

Er du ung og har lyst  til å fylle sommerferien med noe spennende, lære mer om friluftsliv og prøve forskjellige aktiviteter? Frister det med artige sommerdager sammen med gamle og nye venner? Da har vi en god nyhet til deg! Det blir nemlig friluftsskole i sommer!  

På friluftsskolen gjør vi mye gøy. Her er noen eksempler på aktiviteter: Fisking, testing av naturens spiskammers, lage bål, lære om kart og kompass, bading og vannaktiviteter, natursti, spikking og kløyving, leirliv, ekspedisjon og andre morsomme leker og aktiviteter i friluft.

I år gjennomføres friluftsskolene med smitteverntiltak. Det vil si at det ikke vil bli mulighet for overnatting, og det blir heller ikke servert felles måltider. Vi må også være nøye med renhold av fingre, ikke være for mange og for nært sammen. Tross dette skal vi klare å ha det gøy!

Smittevern på friluftsskole

  • Barn eler instruktører/ledere som er smittet av Covid-19, er i karantene eller har symptomer på luftveissykdommer, skal ikke delta på Friluftsskolen. Dersom deltakere blir syke under Friluftsskolen, skal foresatte varsles og deltakeren bør hentes/hjelpes hjem så fort det lar seg gjøre.
  • Friluftsskolen gjennomføres uten aktiviteter som innebærer direkte fysisk kontakt mellom deltakerne.
  • Friluftsskolen gjennomføres slik at hver deltaker i størst mulig grad har eget utstyr, og dersom det brukes felles utstyr skal dette vaskes hyppig.
  • Deltakerne skal som hovedregel ha med egen niste og drikke.
  • Deltakerne deles inn i grupper som ikke er større enn 20, mest sannsynlig blir gruppene på max 7-8 personer. 

Smitteforebyggende vaner

  • Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.
  • Hold minst en meters avstand til andre.
  • Unngå håndhilsning, klemming og annen fysisk kontakt
  • Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann eller desinfiserende middel.

Påmeldingen er startet!

Nå er tiden inne for å melde seg på friluftsskolen i din kommune. Husk at det kan lønne seg å melde seg på tidlig for å være sikret plass. For å være med på friluftsskolen trenger du ikke noe annet enn klær, sko/støvler, matpakke, drikkeflaske og en dagstursekk.

Oversikt over de ulike friluftsskolene ser du her.

Siste nyheter