Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten av Kaldslettstien_Tine M Hagelin

Bli med på dugnad 28. august: Kaldslettstien skal få benker og bålplass

Tromsø kommune og Ishavskysten friluftsråd skal i gang med å vedlikeholde og forbedre Kaldslettstien. Vi skal sammen tilrettelegge stien med informasjonstavler, sette opp benker og lage en bålplass. 

Kart_Kaldslettstien_med navn
Kart over stien

Torsdag 28. august starter arbeidet, og vi ønsker alle som har lyst til å hjelpe til, velkommen på dugnad! Arbeidet består av å bygge og sette opp benker langs stien, lage bålplass og slå gress.

Praktisk info:

Tid: 28. august kl. 18.00-20.30
Oppmøte: ved starten av stien, ved Ostesteinen
Ta med arbeidsklær, drikke og en ljå om du har J
Vi tar med snacks og verktøy


Ta kontakt med Tine Marie Hagelin (Ishavskysten friluftsråd) om du har spørsmål. Mobil: 95165131.

Vi håper dere har lyst til å hjelpe oss å gjøre Kaldslettstien enda finere!

Hvordan komme seg til Kaldslettstien? Om du kommer fra Tromsøya kjører du retning Nordkjosbotn, ta av til venstre ved Solligården og hold til høyre opp veien til du kommer til Solstrandvegen. Kjør et par hundre meter til du ser en rød låve på nedsiden av veien. Parker på venstresiden av veien, ved siden av en stor stein (Ostesteinen). Du er nå ved starten av Kaldslettstien. 

Har du noen gang gått på tur opp Kaldslettstien? Stien går på en gammel kjerrevei, oppover steile, små slåttemarker. Veien er laget av stein som ble rydda i 1925- av grunneier Alf Larsens iherdige hender. Fra naturens side var hele dette området et stort steinskred, og alt som i dag finnes av kultivert landskap er det Alf Larsen som har laget. Vi må takke Larsen for hans utallige arbeidstimer, for i dag er denne stien den beste atkomsten opp til fjells mellom Tromsdalen og Sandvika, og tar deg ikke bare oppover i flott kultmark, men også på en reise bakover i tid. De gamle gårdsbygningene står langs stien og hilser fra en svunnen tid, styva bjørketrær- store og i dag et nokså sjeldent syn, gir stien en trolsk og lun ramme, før en kommer over tregrensa og Sollidalsaksla ønsker deg velkommen til fjells. Tenk å kunne få den ekte fjellfølelsen etter bare 30 minutters tur! Vi Tromsøværinger er ganske så priviligerte:) 

Styva tre_Kaldslettstien_Tine M Hagelin.jpg

Siste nyheter