Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IMG_8806

Nettverkssamling - Læring i friluft 22. februar 2024

Det var en munter gjeng med lærere som la i veg oppover Kaldslettstien en vinterdag i februar på nettverkssamling i læring i friluft. På programmet sto stedsbasert læring med snøen som læringsarena.

Grunnen til at samlingen ble lagt til Kaldslettstien og Fjørtofthytta er at dette området har så mange gode kvaliteter som kan brukes i en læringssituasjon. Området har en historie som gammelt landbruksområde med godt bevart kulturmiljø med slåttemark, tørrmurte murer og gamle bygninger. Dette finner man ikke så mye av i tettbygde strøk. På vei oppover til den restaurerte Fjørtofthytta gjorde vi en stopp ved Gammehuken. En nybygd rasteplass som ser ut som en gamme, men mangler en vegg og har åpning som en gapahuk. Dette er omgivelser som kan gi inspirasjon til å ta med elevene ut i tilsvarende område nær ens egen skole.

Oppe ved Fjørtofthytta bledet etablert bålplass og sittebenker i snøen. Etter en varm finnebifflunsj var det snøen som fikk all oppmerksomhet. Friluftsrådets Alexander Risvold underviste om snøens egenskaper, bruk av skredsøker og gjennomføring av et søk. Det ble gravd snøprofiler og de ulike lagene i snøen ble studert, og den lille blokktesten ble gjennomført. Den forteller om stabiliteten i snøen. Varsom-appen ble introdusert for deltakerne, et viktig hjelpemiddel som varsler naturfarer deriblant fare for snøskred. Les mer på varsom.no for detaljer om skred og skredfare.

På nettverkssamlingen fikk lærerne kunnskap som fremmer trygg ferdsel i naturen, og motivasjon for å lære denne livsviktige kunnskapen videre til sine elever. 

Se Invitasjon og program.

 

Bilder

IMG_8795
IMG_8793
IMG_8771
IMG_8770
IMG_8803

Siste nyheter