Vinterlandskap Foto: Alexander Risvold

Vinterlandskap Foto: Alexander Risvold

Bli med på 3-dagers vintercamp ved Trollvassbu!

Vintercamp for ungdom 22.-24. april

Dato: 22. april 2022 - 24. april 2022

Se her alle 14-17 åringer! Lyst på nye utfordringer og opplevelser? Vil du leve som Monsen ei helg? Bo i telt, fiske, bære egen oppakning og oppleve et av våre flotte villmarksområder? Da må du melde deg på vintercampen vi arrangerer ei helg i april. Begrenset med plasser, så meld deg på i dag.

Vintercamp2022_plakat utkast

Vintercamp 22.-24. april 2022

Ishavskysten friluftsråd inviterer ungdom i alderen 14-17 år på Vintercamp fra 22.-24. april 2022.

Påmeldingsfrist: 7. april. 

Vi skal på tur i området Snarby-Trollvatnet, men vi skal først og fremst ha det gøy, sosialt og lære teltlivet og naturen å kjenne. I tillegg skal vi bli kjent med dyrelivet i villmarka, fiske og lære litt om hvordan man gjør vurderinger av vær, snødekke, terrenget og gruppa vi er på tur sammen med. Vi bærer med oss «heimen» vår på ryggen, og du må selv bære egen oppakning. 

Villmarkscampen er for ungdom i alderen 14-17 år. Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute. Deltakerne må selv være i stand til å gå med egen oppakning. Husk at hver deltager også må beregne å bære litt fellesutstyr i sin oppakning. Det er viktig at du ikke pakker sekken smekkfull når du drar hjemmefra, men at du har plass i sekken til litt felles utstyr når du kommer til Snarbyeidet.

Vi har tilgang til turistforeningshytta Trollvassbu i bakhånd hele helga.

Program

Dag 1 (fredag ettermiddag): Buss til Snarbyeidet og avmarsj mot Trollvasshytta, middagsservering etter ankomst og leiretablering. Overnatting i telt.

Dag 2: Vi våkner til fjellrypa og forbereder oss til tur til Trollvatnet med aktiviteter og fisking. Tema er førstehjelp, sikker ferdsel mtp snøskred og is. Kanskje får vi besøk av en frivillig organisasjon.  Det blir også tid til sosialt og kos. Hvis forholdene tillater, graver vi snøhule på ettermiddagen.

Dag 3: Vi etterlater vår siste leirplass #likefinsomfør og legger avgårde på siste etappe tilbake. Garantert med mange nye minner, erfaringer og bekjentskaper i sekken!

Til info: Det er mulig vi har med oss noen kløvhunder på turen.

Med forbehold om endringer. Mer detaljert program sendes ut til deltakerne når campen nærmer seg. 

Mat

Frokost og middag er inkludert i påmeldingsavgiften. Vi lager havregrynsgrøt og gryterett eller tilsvarende. Vi ber deltakere/foresatte å melde inn allergier og evt forhåndsregler/medisiner/hensyn i påmeldingen. Lunsj på lørdag besørger den enkelte, men vi vil sende ut forslag på lunsjmåltider som veier lite og pakker lite i forkant av campen.

Vi anbefaler at deltakerne har med noe snacks i sekken.

Utstyr

Forslag til fullstendig utstyrsliste sendes ut til deltakerne i god tid før campen. Husk at det er mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i kommunen, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc, men du må være med å bære utstyret.

Transport

Felles busstransport vil bli satt opp fra Nansens plass, Cirkle K i Tromsø sentrum, Oppmøte 1630 fredag 22. april. Retur til samme sted 1530 på søndag.

Pris og påmelding

Pris: 300,- for transport, mat og instruktsjon.

Påmeldinghttps://www.deltager.no/event/vintercamp_i_tromso_22042022

Forsikring: Egen (reise)forsikring gjelder

Kontaktperson: Toril Skoglund, Ishavskysten friluftsråd, tlf 48138292 e-post:torilskoglund@ishavskysten.no