Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Skibotnløypene_Tine Marie V Hagelin  (33)

TellTur

TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistrering (postkassetrim). På TellTur finner du tips på mange varierte turer og kan registrere resultatene dine med hjelp av kodene som er satt opp på turmålene. Ishavskysten friluftsråd koordinerer og/eller hjelper de ansvarlige kommunene/temakonkurransene med den elektroniske registreringen på TellTur.no. Les mer om temakonkurransene her nedenfor.

 

Balsfjordogomegnturlag

Temakonkurranse: Balsfjord

Balsfjord og omegn turlag arrangerer Ti på topp for alle som har lyst å komme seg på tur og oppleve den fine og varierte naturen i Balsfjord. Turlaget arrangerer vinterturer i tillegg til barmarksturer. Tursesongen starter med vinterturene 1. mars, og fortsetter med barmarksturerene fra 1. juni. Turene varierer fra år til år. Følg med på telltur.no og balsfjord.dnt.no for å holde deg oppdatert på turene, registreringsmetoder og premieutdeling. 

BARMARKSTURER: I tillegg til at turbeskrivelsene ligger ute på telltur.no, er det gitt ut et gratis turhefte over barmarksturene som kan lastes ned her (pdf) eller hentes fra rådhuset på Storsteinnes eller Ishavskystens kontor på rådhuset i Tromsø. Registrering av turene gjøres på TellTur.

VINTERTURER: I tillegg er det laget et enkelt hefte med turbeskrivelser og kart over vinterturene, som kan lastes ned her (pdf).

Ønsker du et helhetlig turkart over kommunen? Se mer info her.

 

Til-topps-i-karlsøy-logo[1]

Temakonkurranse: Karlsøy

Karlsøy kommune arrangerer Til topps i Karlsøy hver barmarkssesong for alle som ønsker å oppleve øyriket på sitt beste. Toppene varierer fra år til år, og informasjon om årets turmål (inklusive turbeskrivelser) og premieutdeling finnes på kommunen sin side på TellTur samt i facebook-gruppa Til topps i Karlsøy.

Det er gitt ut et gratis turhefte over turene som kan lastes ned her (pdf) eller hentes fra rådhuset på Hansnes eller Ishavskystens kontor på rådhuset i Tromsø. I tillegg finner du alle turene på telltur.no

Ønsker du et helhetlig turkart over kommunen? Se mer info her.

 

Kim og Lakselvbukt-skilt[1]

Temakonkurranse: Lakselvbukt

Gjennom et samarbeid mellom Lakselvbukt skole og barnehage samt Ullsfjord SK Trimgruppa arrangeres en helårig turkonkurranse for alle som vil oppleve de naturskjønne omgivelsene i Lakselvbukt, ved foten av Lyngsalpene. Ishavskysten friluftsråd har i samarbeid med ildsjelene i Lakselvbukt gitt ut et turkart over alle de godt tilrettelagte turene i området. Turkartet kan kjøpes for 75,- på Coop Marked i Lakselvbukt eller fra Ishavskysten sitt kontor på rådhuset i Tromsø. Pengene går direkte til å tilrettelegge for friluftslivet i Lakselvbukt. I tillegg ligger alle turbeskrivelser ute på TellTur. Mer informasjon om turkonkurransen i Lakselvbukt får du på TellTur og på lakselvbukttur.no.

 

Lyngstuva_Tine Marie Hagelin  (2)

Temakonkurranse: Lyngen

I Lyngen kommune finnes det flere trimpostkasser i spennende og variert terreng. Kommunen arrangerer hver barmarksseong Lyngen turtrim, et postkassetrimtilbud med turmuligheter for alle som vil ut på tur i Lyngen. I tillegg til dette har barna sin egen turkonkurranse, Spreke Lyngenunger, med bytteleker i postkassene. Deltar du i Lyngen turtrim kan du registrere din tur på TellTur eller på registreringskort. For deltakere i Spreke Lyngenunger er det registreringskort som gjelder. Registreringskort kan lastes ned fra Lyngen kommune sin side.

Les mer på Lyngen sin side på TellTur. Det er også gitt ut et gratis turhefte med turbeskrivelser og kart for begge turkonkurransene. Turheftet kan lastes ned her (pdf) eller hentes gratis fra rådhuset på Lyngseidet eller fra Ishavskysten sitt kontor på rådhuset i Tromsø.

 

Skibotnløypene_Tine Marie V Hagelin  (29)

Temakonkurranse: Storfjord (3 ulike)

I Storfjord er det utplassert nærmere 30 trimpostkasser og 10 toppturkasser (kasser over 1000 m.o.h.). Driften av disse er et samarbeid mellom kommunen, lokale lag og foreninger, og ikke minst frivillige løypevaktmestre som gjør en uvurderlig innsats. I Storfjord kan du velge mellom tre ulike temakonkurranser, to i barmarksseongen (Postkassetrimmen og 5 på topp) og en i vinterseongen (FYSAK vinterkonkurranse). 

Følg med på Storfjord sin side på TellTur samt i facebook-gruppa FYSAK Storfjord turgruppe for mer informasjon om turene, premieutdelinger og viktige datoer. Det er også gitt ut et gratis turhefte med turbeskrivelser og kart over barmarksturene. Turheftet kan lastes ned her (pdf), eller hentes gratis fra rådhuset på Hatteng eller fra Ishavskysten sitt kontor på rådhuset i Tromsø.

Ønsker du et helhetlig turkart over kommunen? Se mer info her.

 

Ti på hjul logo_mindre

Temakonkurranse: Ti på hjul

Vår egen turkonkurranse for hjulbrukere (rullestol, barnevogn og rullator) Ti på hjul arrangeres fra 1. juli - 15. oktober hvert år med turmuligheter i Balsfjord, Karlsøy, Lyngen, Storfjord og Tromsø. Turene går i tilrettelagte friluftsområder, og de fleste av turene ender opp ved en rasteplass med flott utsikt, gapahuk og/eller bålplass. Du er velkommen å nyte turen uten å ta del i turkonkurransen, men ønsker du premie registrerer du tre ulike turer på telltur.no, via mobil-app eller gjennom å sende oss en e-post. Mer informasjon om registreringsmetoder og turene finnes på TellTur.no samt i et gratis turhefte som kan hentes fra rådhuset i alle kommuner eller fra Ishavskysten sitt kontor på rådhuset i Tromsø.

 

norgeskart friluftsliv app logo

Påmelding for elektronisk registrering

Påmelding til en temakonkurranse gjøres under aktuell konkurranse i panelet til høyre (helt nederst på mobil) på denne siden.

De ulike temakonkurransene rundt om i medlemskommune har ulike konkurranseklasser, men felles er at du finner en turkode ute på turmålet som kan registreres enten på telltur.no, via mobil-app eller på registreringskort.

NB! Registrering på telltur.no kan kun gjøres i løpet av den enkelte turkonkurransen sin konkurranseoperiode. Det er ikke mulig å etterregistrere turer eller registrere flere turer per dag. For å registrere en tur må du først opprette en bruker på TellTur og melde deg på aktuell temakonkurranse. 

Mobil-appen "Norgeskart friluftsliv" med premiumtillegget TellTur registrerer turmålet via GPS da du er 50 meter unna turmålet. Les mer om appen her.

telltur_transparent.png

Siste nyheter